Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2022

Gösterim: 310

Üniversitemiz Tarafından “2. Uluslararası Davetli Kapıdağ Görsel Sanatlar Sergisi” Açıldı

Üniversitemiz Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından Erdek Belediyesi iş birliği ile düzenlenen “2. Uluslararası Davetli Kapıdağ Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı. Erdek Cumhuriyet meydanında gerçekleşen serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, sergi küratörleri Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenlerimiz Doç. Dr. Refik Yalur, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasının Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık tarafından yapıldığı sergi açılış programında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz, “Üniversitemiz bünyesinde geçen yıl Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi kurularak, ‘Grafik Tasarım’ bölümüne ilk öğrencilerimizi aldık. Önümüzdeki dönemlerde yeni bölümler açmayı planladığımız fakültemiz çok aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçtiğimiz aylarda, online üzerinden gerçekleştirdiğimiz ve pek çok konuda ilklere imza atan Bianel’e, 52 ülkeden binin üzerinde eser gönderilmişti. Bugün de yine güzel bir sanat etkinliğine öncülük ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Erdek ve Kapıdağ doğası ve kültürü ile böyle etkinlikleri hak eden çok güzel bir bölge. Bu çeşit etkinlik ve sergilerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Serginin açılması için Erdek Belediyesi’nin desteğine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesim töreni gerçekleştirildi. Törende ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından sergiye desteklerinden dolayı Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’a plâket takdiminde bulunurken, Başkan Burhan Karışık tarafından da günün anısına Rektörümüze hediye takdiminde bulunuldu. Programda daha sonra sergilenen eserler incelendi.

“2. Uluslararası Davetli Kapıdağ Görsel Sanatlar Sergisi” 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.