Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2021

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

ÖN KAYIT

EĞİTİMİN TANIMI

İşyerlerinde işin yürütülmesi sırasında, çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zararlı durumlardan korunmak amacıyla yapılan çalışmalardır. Çalışanları işyerinin olumsuz etkilerinden korumak, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak, ruh ve beden bütünlüklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. İşyerinde çalışanların korunmasıyla meslek hastalıkları ve iş kazaları sonucu ortaya çıkan iş gücü kayıpları azaltılarak ve daha sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının verdiği güvenle iş veriminde artmaktır.

DERSİN İÇERİĞİ

Düzenlenen eğitimde çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psiko-sosyal risk etmenleri, ilk yardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü ile tahliye ve kurtarma konuları işlenecektir.

EĞİTMEN KADROSU

Doç.Dr. Alper KILIÇ

Öğr.Gör. Fehim GÖZE

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR

Üniversitemiz öğrencilerine yönelik bir eğitim yapılacaktır.

EĞİTİM TARİHLERİ

22.05.2021 – 23.05.2021 Tarihleri arasında 2 gün

EĞİTİMİN YERİ

BANÜSEM Derslikleri

EĞİTİM ÜCRETİ

100,00 TL

SERTİFİKA

Eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecektir.

HESAP NUMARASI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Halk Bank Şubesi

IBAN NO: TR66 0001 2009 2440 0044 0000 03

Not: Açıklama kısmında eğitimin adı, katılımcının adı soyadı ve T.C Kimlik numarası eksiksiz olarak yer alması gerekmektedir.